- REKLAMA -
- REKLAMA -
Wydarzenia

Szpital Powiatowy w Bochni ma nową kuchnię. To miejsce robi wrażenie! DUŻO ZDJĘĆ

- REKLAMA -

– Zdrowe i wartościowe posiłki są ważnym elementem leczenia, dlatego mając na uwadze naszych pacjentów, ale też personel zdecydowaliśmy się na tę inwestycję  – mówił Jarosław Kycia, dyrektor szpitala podczas otwarcia kuchni w Szpitalu Powiatowym w Bochni. Inwestycja, która trwała kilka miesięcy kosztowała ponad 2,5 mln złotych.

Zdecydowaną cześć tej kwoty pochłonęły prace budowlane. W ramach modernizacji wykonywanej na podstawie projektu bocheńskiej firmy Invest-Solid wymienione zostały wszystkie instalacje w tym także wentylacyjna, a także wewnętrzna stolarka.

Realizacja inwestycji przez firmę Dom-Plast z Radziszowa nie była prosta, bowiem kuchnia nie została zamknięta, przez cały czas były w niej przygotowywane posiłki dla pacjentów. Zadanie  musiało być podzielone na kilka etapów.

Co zrobiono? W ramach inwestycji wyburzono istniejące ściany działowe i wybudowano nowe.  To doprowadziło do efektywniejszego wykorzystania 370 metrów kwadratowych i zagospodarowania tego miejsca na nowo. W efekcie  powstała między innymi nowa sala konferencyjna.

– Zmodernizowana kuchnia robi wrażenie. Gdy zobaczyłem ją rok temu, przypominała czasy „poprzedniej epoki”. Nie mieliśmy wątpliwości, że to zadanie trzeba wesprzeć, dlatego zrobiliśmy to przekazując ponad milion złotych. To zresztą kolejna inwestycja w szpitalu wsparta przez Zarząd Powiatu, który w ten sposób realizuje złożone mieszkańcom obietnice  – podkreślał  podczas uroczystego otwarcia starosta.

Modernizacja to także nowe wyposażenie kuchni w między innymi piece konwekcyjno-parowe, które  dostarczyła bocheńska firma Estramo. Sprzęt ten pozwoli na przygotowywanie jeszcze zdrowszych posiłków. Kuchnia w Szpitalu Powiatowym w Bochni przygotowuje  codziennie około 200 obiadów.

Podczas spotkania dyrektor i starosta podziękowali wszystkim, którzy wsparli to  zadanie. Podziękowania otrzymali: Jarosław Marszałek właściciel  firmy PHU Dom-Plast z Radziszowa, Renata Plewniak Kierownik Działu Żywienia, dietetyk Szpitala Powiatowego w Bochni, Agnieszka Kozub właścicielka firmy Estramo z Bochni, Jan Komasa Kierownik Działu Techniczno-Gospodarczego w Szpitalu Powiatowym w Bochni, Magdalena Walosek zastępca Kierownika Działu Techniczno-Gospodarczego w Zakresie Żywienia w Szpitalu Powiatowym w Bochni, Marta Dziedzic Kierownik Działu Zaopatrzenia i Zamówień Publicznych w Szpitalu Powiatowym w Bochni, Andrzej Makowiec Inspektor Nadzoru w Szpitalu Powiatowym w Bochni, Jolanta Korbut Główna Księgowa, Kierownik Działu Ekonomiczno-Finansowego w Szpitalu Powiatowym w Bochni i Jacek Krawczyk współwłaściciel firmy Invest-Solid S.C.

9 komentarzy

9 Comments

  1. Kika

    10 lipca godzina 22:49

    Kuchnia piękna ale o 10lat za późno, a podziękowania dla pseudo dietetyczki tylko potwierdza że nie macie pojęcia co robicie.

    • Paweł M

      11 lipca godzina 16:00

      Po co ta obraza?

    • Kika

      12 lipca godzina 19:34

      To nie jest obraza, sama prawda. Nie wiesz nie znasz się po co komentujesz

  2. Pająk

    10 lipca godzina 23:11

    Pan Korta zjadł sam całego torta

    • Glizda

      11 lipca godzina 14:08

      Bardzo podobno lubi mocną kawe i ciasto

      • Pacjent

        11 lipca godzina 17:38

        Tylko planowanych zabiegow jak nie bylo tal nie ma.żal.

  3. Eugeniusz Konieczny

    11 lipca godzina 12:49

    Ze wszech miar potrzebna inwestycja. Gratuluję Dyrektorowi Szpitala wielkiej determinacji w podejmowaniu kolejnych przedsięwzięć inwestycyjno remontowych. Życzę dalszego powodzenia w kierowaniu szpitalem i pełnego, jak dotychczas, zaufania, że strony Zarządu Powiatu.

    • Pacjent

      12 lipca godzina 13:41

      No jak miseczki to i o zupie zapomnieli….

  4. Aga

    11 lipca godzina 19:11

    Szkoda że o miseczkach zapomnieli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

- REKLAMA -
Góra