Galeria

Bochnia. Ależ tam pachnie! Podpatrzyliśmy, jak powstają świąteczne wędliny w Społem PSS w Bochni

Fot. patryk salamon

Piękny zapach wędzonych na naturalnym drewnie wędlin unosi się po całym zakładzie masarskim Społem. Od kilku dni pracuje on na zwiększonych obrotach przygotowując już świąteczne zamówienia: szynki, kiełbasy i boczki.

Powstają one z mięsa pochodzącego tylko z polskich ubojni i są przygotowywane według starych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur.

– To nie jest masowa produkcja, ale  przygotowywana  pod zamówienia z naszych sklepów dla naszych klientów – tłumaczy Monika Gądek, kierująca Zakładem Produkcji Masarskiej Społem PSS w Bochni. 

W ofercie zakładu jest ponad 70 wyrobów. Wśród nich także nowość, czyli wyroby bez konserwantów.  

4 komentarze

4 Comments

  1. Valide

    20 grudnia godzina 09:12

    Szkoda ze nie wszystkie są bez dodatków chemii…

  2. Obywatel

    20 grudnia godzina 09:21

    Ja juz to jadłem A wy kupujcie dalej

  3. Ciekawy

    20 grudnia godzina 09:39

    Ciekawe…
    Czy Pani Redaktor widziała faktury zakupu komponentów od tych „tylko polskich dostawców”???

  4. Ciekawy

    20 grudnia godzina 09:42

    Co z moim komentarzem??? Moderacja dość długo trwa…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Góra