- REKLAMA -
- REKLAMA -
Galeria

Bochnia. Ależ tam pachnie! Podpatrzyliśmy, jak powstają świąteczne wędliny w Społem PSS w Bochni

Fot. patryk salamon
- REKLAMA -

Piękny zapach wędzonych na naturalnym drewnie wędlin unosi się po całym zakładzie masarskim Społem. Od kilku dni pracuje on na zwiększonych obrotach przygotowując już świąteczne zamówienia: szynki, kiełbasy i boczki.

Powstają one z mięsa pochodzącego tylko z polskich ubojni i są przygotowywane według starych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur.

– To nie jest masowa produkcja, ale  przygotowywana  pod zamówienia z naszych sklepów dla naszych klientów – tłumaczy Monika Gądek, kierująca Zakładem Produkcji Masarskiej Społem PSS w Bochni. 

W ofercie zakładu jest ponad 70 wyrobów. Wśród nich także nowość, czyli wyroby bez konserwantów.  

4 komentarze
- REKLAMA -
Góra