Jeśli organizujesz wesele lub przyjęcie okolicznościowe albo wynajmujesz salę weselną, sprawdź, jak zapewnić bezpieczeństwo pracownikom i gościom.
Zgodnie z wytycznymi, które opracowało Ministerstwo Zdrowia wraz z Głównym Inspektorem Sanitarnym, pamiętaj:
- ogranicz liczbę gości zgodnie z aktualnymi przepisami – maksymalna liczba uczestników imprezy to 150 osób
- poinformuj gości i obsługę, że w imprezie nie mogą brać udziału osoby chore na COVID-19, zakażone SARS-CoV-2, przebywające w kwarantannie, izolacji,
- ogranicz spotkania i narady wewnętrzne
- postaraj się, aby przy stoliku siedziały razem osoby z tej samej rodziny lub z jednego gospodarstwa domowego
- zapewnij płyn dezynfekcyjny w sali jadalnianej i przy toaletach
- dostosuj liczbę kelnerów do liczby gości; 1 kelner na nie więcej niż 15 osób. Dany stół powinien być obsługiwany przez tego samego kelnera lub przez ten sam zespół kelnerski.
fil
22 lipca 2020 godzina 09:43
Sluby powinny byc odłozone na drugi rok bo sa ogniskiem koronowirusa ,tak mecze z publicznoscia i komunie .!!!