To największa produkcja pączków w regionie. 25 tysięcy przygotowuje ich na Tłusty Czwartek „Społem” w Bochni.
– Smażenie zaczynamy już w środę, bo wielu klientów o pączki pyta jeszcze przed Tłustym Czwartkiem – zdradza Krystyna Pająk, kierownik Zakładu Produkcji Piekarsko-Ciastkarskiej „Społem”.
Co wyróżnia „społemowskie” pączki? Naturalne składniki: drożdże, mleko, mąka. – Nie dodajemy do nich żadnych ulepszaczy – podkreśla pani Krystyna.
Przepis na ten przysmak został wypracowany w zakładzie wiele lat temu i jest pilnie strzeżony. Bocheńskie pączki można kupić na terenie miasta, a także całego powiatu.
Mogą być nadziewane marmoladą z różą lub adwokatem, posypywane cukrem pudrem, zdobione lukrem i skórką z pomarańczy. Wszystkie smakują wybornie!
tekiel
28 lutego 2019 godzina 16:47
Jednak społemowskie pączki są najlepsze ,a te z adwokatem rewelacyjne zjadłem ich 10 i jeszcze bym zjadł!!! Dziękuję pozdrawiam gratuluje!!!
KLIENT
28 lutego 2019 godzina 20:03
Tyle pączków zrobionych jest to możliwe za 1 dzień !!!!! Jeżeli tak to wielki szacun !!!!!