Wydarzenia

Bochnia. Na Tłusty Czwartek wypiekają… 25 tysięcy pączków! ZDJĘCIA

Fot. Wojtek Salamon

To największa produkcja pączków w regionie. 25 tysięcy przygotowuje ich na Tłusty Czwartek „Społem” w Bochni.

– Smażenie zaczynamy już w środę, bo wielu klientów o pączki pyta jeszcze przed Tłustym Czwartkiem – zdradza Krystyna Pająk, kierownik Zakładu Produkcji Piekarsko-Ciastkarskiej „Społem”.

Co wyróżnia „społemowskie” pączki? Naturalne składniki: drożdże, mleko, mąka. – Nie dodajemy do nich żadnych ulepszaczy – podkreśla pani Krystyna.

Przepis na ten przysmak został wypracowany w zakładzie wiele lat temu i jest pilnie strzeżony. Bocheńskie pączki można kupić na terenie miasta, a także całego powiatu.

Mogą być nadziewane marmoladą z różą lub adwokatem, posypywane cukrem pudrem, zdobione lukrem i skórką z pomarańczy. Wszystkie smakują wybornie!

 

2 komentarze

2 Comments

  1. tekiel

    28 lutego godzina 16:47

    Jednak społemowskie pączki są najlepsze ,a te z adwokatem rewelacyjne zjadłem ich 10 i jeszcze bym zjadł!!! Dziękuję pozdrawiam gratuluje!!!

  2. KLIENT

    28 lutego godzina 20:03

    Tyle pączków zrobionych jest to możliwe za 1 dzień !!!!! Jeżeli tak to wielki szacun !!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Góra